#VMS

Staal vervoeren
Stalen balken hangend
Van merksteijn pand

1995

Oprichting Van Merksteijn Staalcoating

Na een jarenlange carrière in de staalbouw richtte Koos van Merksteijn zich in 1995 op de toepassing van staalcoating en -conservering. Hij ontwikkelde de grootste poedercoating-productielijn in West-Europa. Daarmee was hij de eerste in Nederland die deze revolutionaire, makkelijk toepasbare techniek naar grote staalbouwers en -verwerkers bracht.

Grote staalconstructies kregen dankzij de coatings een langere levensduur en een kleinere onderhoudsvraag. Met lagere kosten en een duurzamer beheer als gevolg. Dat zorgde ervoor dat de vraag naar poedercoating en andere staalconserveringstechnieken, zoals natlakken en brandwerende coatings, snel toenam. Zo groeide Van Merksteijn Staalcoating uit tot één van de toonaangevende staalcoatingbedrijven in Europa

Van merksteijn terrein raalte

2007

Uitbreiding locatie

Optimale bouwprocessen vragen om efficiënte logistiek. Sinds de uitbreiding van ons terrein in 2007 maken we dit mogelijk. Sindsdien beschikken we namelijk over 60.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 30.000 m2 productieruimte. We verwerken bij een volle productie tot 300 ton staal per dag.

Door de ruimte en de ondersteuning bij laden en lossen kost een bezoek niet langer dan een kwartier. Zo nemen we opdrachtgevers en leveranciers zoveel mogelijk werk én kosten uit handen.

Stalen balken drogend hoog

2019

Uitbreiding productielijn

Door de toenemende vraag naar poedercoating breidden we onze capaciteit in 2019 uit met een nieuwe poedercoatlijn. De nieuwe lijn werd in 2020 in gebruik genomen en zorgde voor een uitbreiding van onze productiecapaciteit. De nieuwe productielijn bevat onder meer een gesloten oven voor het uitharden van de opgebrachte poeder, waardoor ons productieproces nog duurzamer is geworden.

Stalen balken vervoeren

2021-heden

Elektrificatie van bedrijfs-processen

Om onze CO²-uitstoot te verminderen werken we al jaren aan een sterke verduurzaming van onze bedrijfsprocessen. Daarbij kijken we naar efficiënter energieverbruik en elektrificatie van ons wagenpark en onze installaties.

Zo maken we sinds 2021 gebruik van twee 30 tons Kalmar vorkheftrucks voor het laden en lossen van vrachten. De nieuwe Kalmars voldoen aan de Euro 6 normering ten aanzien van verbruik en uitstoot. Daarnaast werken we sinds 2021 ook in onze fabriek met elektrische heftrucks. Hierdoor is de CO²-uitstoot in de fabriek sterk verminderd en het werkklimaat voor onze medewerkers sterk verbeterd.

Heftrucks

2022

Renovatie productiehal

In 2022 renoveerden we de hal van onze natlakproductie. Door betere afzuiging en beschermingsmaatregelen zijn onze medewerkers nog beter beschermd tegen mogelijk schadelijke dampen en situaties waarin explosiegevaar kan ontstaan. Zo werken we aan het veilig mengen van verf, milieuvriendelijker processen en beter werkgeverschap. Bovendien zijn we door de renovatie in staat nog betere kwaliteit te bieden voor onze klanten.

Onze missie

Samen werken aan veilige, duurzame staalbouw

De toekomst wordt gebouwd met staal. Veilige en duurzame gebouwen, constructies en infrastructuur die klaar zijn voor de uitdagingen van nu en straks. Van woningen tot windmolens en van fabrieken tot stadions. Wij kunnen daar met onze kennis en ervaring een waardevolle bijdrage aan leveren.

Dat doen we door grote volumes staal en staalconstructies te voorzien van de hoogste kwaliteit conservering. Kostenefficiënt en precies afgestemd op uw unieke (klimaat)omstandigheden en bouwkundige eisen. Met materialen en processen die het milieu zo min mogelijk belasten en met mensen die werken in een kansrijke en veilige werkomgeving. Als betrokken en betrouwbare partner. Zo dragen we bij aan toekomstbestendige bouwwerken en veilige, duurzame staalbouw.

Staal lakken hand
Staal werkplaats

Onze visie

De kracht van kennis en flexibiliteit

We realiseren onze ambities door kennis en flexibiliteit te combineren. We kennen de optimale coating voor iedere situatie, weten hoe we logistieke zorg uit handen nemen en snappen hoe we de beste kostenefficiëntie creëren. Daardoor kan iedere opdrachtgever vertrouwen op ondersteuning op maat, van de eerste kennismaking tot de laatste afwerking.

We investeren continu in onze groei als staalcoatingpartner. Door het verduurzamen van onze processen, het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten en vooral door aandacht te besteden aan onze mensen. We zorgen voor een positieve werksfeer, waarin iedere medewerker de kans krijgt te groeien en te ontwikkelen. Zo zijn we een organisatie waarin je kansen krijgt, maar waar het vooral leuk en veilig werken is.

Video

Ervaar Van Merksteijn Staalcoating

Benieuwd wie Van Merksteijn is? Bekijk dan onze video hier!

Bekijk video
Van merksteijn pand
Heftruck staal vervoeren

Vacatures

Werken bij Van Merksteijn Staalcoating?

Wil jij werken in een internationale omgeving en groeien in de wereld van staalcoating? Bij Van Merksteijn Staalcoating draag je met meer dan 150 collega’s bij aan de mooiste bouwprojecten in binnen- en buitenland. Ontdek welke functies er beschikbaar zijn en wat jouw collega’s vinden van werken bij Van Merksteijn Staalcoating.

Bekijk vacatures