Kwaliteit

In het kader van kwaliteitsbewaking is bij Van Merksteijn Staalcoating B.V. voortdurend aandacht voor zaken als straalreinheid, oventemperaturen, laagdiktes, het met zorg inpakken en laden van staal, enzovoort. Door de ruime ervaring in het conserveren van staal volgens de hoogste eisen, is Van Merksteijn Staalcoating B.V. uitgegroeid tot een toonaangevend coatingsbedrijf.

Van belang voor de kwaliteit van de coating is de keuze van het systeem.

Corrosieinvloeden

  • Aanwezigheid van verontreiniging in de atmosfeer
  • Blootstelling aan regen en zonneschijn
  • Micro-klimatologische factoren zoals de aanwezigheid van oppervlaktewater, daken van zwembaden en zon- of schaduwzijden van gebouwen
  • Direct contact met water of bodem
  • Koudebruggen in de staalconstructie
  • Chemische belasting door bijvoorbeeld petrochemische industrie, beitsbaden, etc…
  • Mechanische belasting zoals erosie of stootbelasting
  • Relatieve luchtvochtigheid of condensatie (de oppervlaktetemperatuur ligt op of onder het dauwpunt)
  • Afwijkende temperaturen zoals koel- en vriesbuizen
  • Periode dat de staalconstructie extra belast wordt zoals tijdens de opbouwfase

 

Bijwerkadvies

Poedersystemen kunnen bijgewerkt worden met verf. Voor elk Van Merksteijn Staalcoating B.V. poedersysteem is een bijwerkadvies beschikbaar.

Systeemgarantie

Door samenwerking tussen de applicateur en de poederfabrikant is het veelal mogelijk om Van Merksteijn Staalcoating B.V. systemen van verzekerde garantie te voorzien.


Van Merksteijn staalcoating B.V. kan met haar poedercoatlijn systemen bieden tot C5-I. Zie onderstaande tabel voor bijbehorende kwaliteiten.

Belastingsklasse Voorbeeld buiten Voorbeeld binnen
C1   Verwarmde gebouwen met een schoon binnenklimaat. Bijv. kantoren, winkels,scholen en hotels.
C2 Atmosfeer met een laag vervuilings niveau, landelijk, droog gebied met weinig luchtverontreiniging Onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden. Bijv. opslagplaatsen en sporthallen.
C3 Steden en industriële atmosferen met gematigde CO2-verontreiniging.
Kustgebieden met een laag zout gehalte.
Bedrijfsruimtes met een hoge luchtvochtigheid en enige luchtvervuiling. Bijv. voedselverwerkende bedrijven, wasserijen, bierbrouwerijen en zuivelbedrijven. 
C4 Kustgebieden met een beperkt zoutgehalte. Chemische bedrijven, zwembaden, havens.
C5-I (industrieel) Industriële gebieden met een hoge luchtvochtigheid en agressieve atmosfeer. Gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie en hoge vervuiling.
C5-M (maritiem) Kustgebieden en buitengeplaatste gebieden met een hoog zoutgehalte. Gebouwen of gebieden met een bijna permanente condensatie en hoge vervuiling.